Pretilost pasa i zašto su psi danas sve više pretili?

Pretilost pasa nije rijetkost. Štoviše, omiljeni labradori, poznati izjelice psećeg svijeta, češće su pretili nego što su preporučene tjelesne težine.

Probiotici za pse, da ili ne?

Probiotici su u današnje vrijeme vrlo popularan dodatak prehrani pasa. Benefiti su neupitini, pritom se ovdje nećemo osvrtati na razlike u kvaliteti i vrsti probiotika za pse.

Gastritis kod pasa. Zašto je sirova hrana pravi izbor za pse koji imaju gastritis?

Gastritis kod pasa se sve češće događa. Mogli bi reći da zadnjih nekoliko godina imamo osjećaj da više pasa ima gastritis, nego što ih nema.

Prehrana pasa koji imaju poremećen rad jetre

Prehrana pasa koji imaju poremećen rad jetre, odnosno koja je idealna prehrana pasa s bolestima jetre?

Von BARF RAW SHOW u Pet centru Vrbani

Von BARF RAW SHOW u Pet centru Vrbani. Popusti, nagrade, degustacije za mesoždere i njihove ljude, edukacije, fotkanje sa svojim voljenim dlakavcem, kviz, baloni, zabave. Ne vidimo niti jedan razlog zašto netko ne bi došao…

Von BARF Premium Selection

Von BARF Premium Selection linija proizvoda osmišljena je kao dodatak našoj standardnoj liniji proizvoda koja se bazira na goveđem mesu. Kako bi doprinjeli raznovrsnosti u prehrani pasa osmislili smo 4 nova proizvoda, 4 različite vrste mesa.

Češnjak kao dodatak hrani za pse

Povremeno nam se jave zabrinuti vlasnici pasa koji nas pitaju zašto u Classic stavljamo češnjak, kad je češnjak „otrovan za pse“. I zaista na mnogo mjesta na internetu može se pročitati kako je češnjak toksičan za pse. Istina je, baš kao što je i sam Paracelzus rekao, razlika između lijeka i otrova je u dozi. […]

Piroplazmoza, kratki vodič kroz piroplazmozu

Piroplazmoza i detaljan opis ove bolesti možete naći na brojnim mjestima na internetu, ovo je ono što ja smatram da vlasnike zbunjuje i što bi vlasnici trebali znati.

Piletina i riža u prehrani pasa?

Piletina i riža u prehrani pasa i što zaista trebamo znati. Jedan od vrlo ukorijenjenih mitova o tome što bi pas trebao jesti kad ima problema s probavom je ‘allmighty’ piletina i riža.

Post i pozitivan utjecaj posta na zdravlje vašeg psa

Iako vam možda zvuči okrutno svom psu uskratiti hranu jedan cijeli dan, zapravo radite veliku uslugu probavnom i imunološkom sustavu psa.

Uvijek je pravo vrijeme za prelazak na BARF

Ako ste do sada psa hranili dehidriranom hranom, možda ćete pomisliti da je hraniti sirovom hranom čudno, teško ili komplicirano, ali tome nije tako.

Miris psa i što sve utječe na to kako vaš pas miriše?

Kako već godinama živimo s psima koji su hranjeni BARF-om, svaki puta kada pomazimo psa ostanemo iznenađeni s mirisom koji nam ostane na rukama.

Utjecaj prehrane na bubrežne bolesti kod pasa

Ako vaš pas ima dijagnosticiranu bolest bubrega nemojte ga osuditi na dehidriranu hranu iz vreće na kojoj piše da je to idealna hrana za bubrežne bolesnike.

Miris i boja prirodne hrane za pse

Miris i boja prirodne hrane ne može uvijek biti ista. Ili vjerujete u mogućnost da nešto što je potpuno prirodno ima uvijek identičan izgled?

Alergija pasa i koliku ulogu tu ima prehrana – Veliko istraživanje

Alergija pasa i uloga prehrane kod štenaca prema velikom istraživanju Journal of Veterinary Internal Medicine.

Kolika je sličnost između psa i vuka?

Priča o sličnosti psa i vuka pomalo je nezahvalna tema za raspravu. Teško je povjerovati u veliku sličnost toy pudlice i sivog vuka, ali jednako je možda nevjerojatno vidjeti sličnost između toy pudle i napuljskog mastifa. Iako se svi slažemo da su pudla i mastif zaista psi.

Nutrigenomika i može li se prehranom utjecati na genetske predispozicije?

Nutrigenomika je znanost o utjecaju prehrane na zdravlje. Zašto smo toliko uporni i ponekad naporni kada je riječ o važnosti prehrane kod pasa?

Može li se hranom utjecati na ponašanje psa?

Osim što je svatko od nas, pa tako i pas, bolje volje kada je sit nego kada je gladan, ima li vrsta prehrane još nekog utjecaja na ponašenje psa?

Upala uha kod pasa i što ju sve uzrokuje?

Upala uha za mnoge pse je nažalost stanje s kojim se nauče živjeti. No to ne bi trebalo biti baš tako.

Deklaracija proizvoda i kako ju treba čitati? 1. dio

Opis proizvoda prvi je dio deklaracije i daje osnovnu informaciju o tome kome je proizvod namijenjen. Već ovdje se mora paziti na lažnu privlačnost proizvoda.

0
0
0
0